Opskrift

Sundere og meget simpelt alternativ til Bounty

Hjemmelavet bounty

Jeg elsker bounty. Generelt elsker jeg bare søde sager – og især noget, der er overtrukket med chokolade. Kombinationen af ​​sød kokos dækket af sprød chokolade kan bare noget helt særligt. Men den originale Bounty bar er ikke ligefrem en sundhedsbombe, så her har vi fremtryllet et nemt og sundere alternativ – og de smager mindst lige så lækkert!

Det er ikke sådan, at de er lige så sunde som blåbær, men de er et sundere alternativ til traditionelle chokoladebarer og slik generelt, fordi de ikke er fyldt med raffineret sukker, konserveringsmidler eller smagsforstærkere.

Disse Bounty’s er utrolig nemme at lave. De indeholder kun 4 ingredienser og du behøver ikke engang en blender for at lave dem.

De består kun af kokosmel, kokosmælk, kokosolie, yaconsirup og chokolade. Det er alt. Hvis du ikke allerede kender Yacon sirup, er det tid til at hilse på denne skønhed af en fødevare. Yaconsirup er et fantastisk alternativ til hvidt raffineret sukker. Den har et glykæmisk indeks på 3, og den indeholder masser af FOS (fructo-oligosaccharider), som ikke optages i tyndtarmen, men giver næring til de gode bakterier i tyktarmen. Da det ikke optages af kroppen, bidrager det ikke til kalorieindtaget, hvilket ikke er en helt uvæsentlig detalje for os, der elsker søde sager.

Når det kommer til chokoladen, vælger du efter smag og behag, men jo mørkere chokoladen er, jo sundere er den. Sørg for at vælge en med så få ingredienser som muligt og gerne økologisk.

Ingredienser:

  • 150 gr. kokosmel, økologisk
  • 100 g kokosmælk, økologisk f.eks. Änglemark (brug kun den tykke del)
  • 1 spsk. kokosolie, økologisk
  • 4-5 spsk. Yaconsirup, økologisk (efter smag)
  • 200 g mørk chokolade, økologisk

Sådan gør du:

Det er næsten for nemt :-)

Bland kokosmel, kokosmælk, kokosolie og yaconsirup i en skål. Dette kan gøres med en røremaskine eller med en ske.

Hvis blandingen er meget våd, kan du stille den i køleskabet i ca. 30 minutter inden du ruller dem til kugler i den ønskede størrelse – eller hvis du hellere vil lave dem til firkantede barer, kan du trykke dem ud på en plade med bagpapir og lade den køle af i køleskabet eller fryseren i mindst 1 time. (eller natten over).

Smelt chokoladen og køl den lidt af. Dyp hver kugle/bar i den varme chokolade og læg dem tilbage på pladen igen.

Afkøl i køleskabet i mindst 2 timer.

God fornøjelse – og jeg håber, du vil nyde dem lige så meget som jeg gør (jeg tror, jeg har et overforbrug :-)).