Undervisere2019-05-06T06:49:06+00:00

Undervisere

Kula Yoga v/Vicky OliviaYoga Alliance

Vicky Olivia

Vicky Olivia er indehaver af Kula Yoga, et yoga univers baseret på mere end 17 års passioneret og dedikeret yogapraksis. Vicky Olivia er uddannet yogainstruktør gennem The International Sivananda Yoga Vedanta Centres.

Hun tog sin Teachers Training uddannelse (TTC) i Sivananda Yoga Vedanta Meenakshi Ashram i Madurai, Indien i 2010, og i 2011 tog hun sin Advanced Teacher’s Training uddannelse (ATTC/Master of Yoga) i Val Morin, Canada. Vicky Olivia er E-RYT 200/RYT-500 Hour registreret via Verdens største yoga organisation YOGA ALLIANCE.

Hun har stor erfaring med alle former for yoga, lige fra dynamisk vinyasa og ashtanga til hot yoga og den blideste yin. Hendes hjerte banker allermest for den harmoniserende og klassiske hatha yoga, som hun også valgte at uddanne sig i tilbage i 2010 – en uddannelse der fokuserer på de grundlæggende og oprindelige principper bag yoga, anatomi, indisk filosofi, meditation, afspænding, åndedrætsøvelser, kost og positiv tænkning.

Vicky Olivia underviser mere end 100 elever om ugen, både på ugentlige åbne hold i Værløse og private enetimer, men også som konsulent i virksomheder, kommuner og foreninger.

”Min passion for yoga begyndte i 2001, da jeg under en yoga time pludselig fik adgang til nogle helt nye ressourcer og noget ro, som jeg ikke hidtil havde vidst eksisterede i mig. Pludselig kunne jeg meget tydeligt mærke mig selv, mine behov, mine svagheder og mine styrker. Siden den dag har yogaens teknikker og filosofi været en balancerende faktor for mig, og en helt grundlæggende måde at være i verden på.

Jeg har stor erfaring, både personlig erfaring – men også som coach og underviser, med yoga som redskab til at komme stress og stressrelaterede lidelser til livs, og det er især inden for dette område min store passion som underviser ligger. I den hektiske verden vi lever i, er yoga ganske enkelt nøglen til et sundt og positivt liv i balance – både med os selv og vores omverden”.

Som underviser er Vicky Olivia kendt for sin behagelige og rolige stemme i yogasalen og hendes evne til at fornemme hver elev i lokalet. Hun efterlader en grundig og hjertelig oplevelse hos sine elever, som ikke blot oplever kvaliteten og timerne bag hendes uddannelse, men samtidig også mærker passionen og erfaringen af hendes mangeårige personlige yoga praksis.

”Ikke alverdens uddannelse eller rejse kan måle sig med den læring og erfaring min personlige yogapraksis har givet mig, og stadig giver mig. Det er her på yogamåtten, jeg møder mig selv og bliver konfronteret med mine begrænsninger, mine styrker, min frygt og mine fejl. Og det er dette møde – mødet med mig selv uden filter, der fremmer min personlige og menneskelige udvikling mere end noget andet.”

Udover at være uddannet hatha yoga lærer er Vicky Olivia også certificeret yin yoga lærer, uddannet Coach, NLP Practitioner og NLP Master og hun har en mangeårig karriere bag sig som konsulent i erhvervslivet. Hun er desuden ved at uddanne sig til Hormonterapeut hos Caroline Fibæk og færdiggør denne uddannelse i 2019.

På det ugentlige skema hos KULA YOGA underviser Vicky Olivia Hatha Yoga, Blid Hatha, Yin Yoga og Restorativ Yoga.

Kula Yoga / Stine BrinkYoga Alliance

Stine

Stine har praktiseret yoga i mere end 14 år og har undervist yoga siden 2011. Hun er certificeret med en 500-timers Ashtanga Vinyasa uddannelse fra Indien og yderligere en 200-timers certificering i Hatha Vinyasa. Med inspiration fra den traditionelle Ashtanga disciplin og de dynamiske bevægelser fra Vinyasa bringer Stine ubesværet masser af styrke og udfordring til sine elever på yogamåtten. Stine har stor fokus på kroppens alignment samt en stor teknisk kunnen og erfaring at dele ud af.

Stine er en dedikeret underviser, der altid er på jagt efter ny viden samt nye måder at overlevere viden til sine elever på. Hun kombinerer det traditionelle med det utraditionelle, det spirituelle med det anatomiske og de svedige flows med skønne grin. Forvent masser af leg og sved på panden på Stines klasser.

”Min yoga praksis startede da jeg var 14 år og hjalp mig ud af konstante rygsmerter og et psykisk traume. Over de sidste 15 år er yoga blevet en daglig praksis og livsstil som jeg forsøger at leve efter 24 timer i døgnet. Det er via min tid på yogamåtten at jeg finder min fysiske og psykiske balance, min styrke og min klarhed. Og så er det her jeg opnår en større forståelse for mig selv og mine omgivelser”

Hos KULA YOGA underviser Stine fast i Hatha Flow og Yin samt på diverse månedlige workshops.

Kenneth - Kula Yoga StudioYoga Alliance

Kenneth

Kenneth er uddannet yogainstruktør gennem The International Sivananda Yoga Vedanta Centres. Han tog sin første Teacher Training uddannelse (TTC) i Sivananda Yoga Vedanta Ashram i Neyyar Dam, Indien 2009, og i 2013 tog han sin Advanced Teachers Training uddannelse (ATTC/Master of Yoga) i Val Morin, Canada. I 2015 tog han Senior Teaching of level 2 (YTTC-2) hos Sivananda Yoga Vidya Peetham Indien og i 2016 gennemførte han Yoga Bhaskara (intens spirituel praksis) i Orleans, Frankrig. Kenneth er E-RYT 500+ Hour registreret via verdens største yogaorganisation Yoga Alliance. Kenneth har undervist yoga i 9 år og underviser i Sivananda Hatha Yoga Pradipika stil.

”For mig er yogaen blevet en livsforståelse, der startede efter jeg havde levet en del af livet foran en computerskærm. En dag lagde jeg mærke til, at jeg var faldet sammen og kroppen begyndte at gøre opmærksom på sig selv. Jeg havde ondt flere steder og en dag startede jeg til yoga – det ændrede mit liv. Jeg fik det bedre i kroppen, men jeg fik det også bedre mentalt. Jeg fandt meget mere ro og styrke til hverdagens opgaver, og jeg oplevede et markant øget nærvær til mig selv, mine omgivelse og livet generelt. Jeg bruger i dag yogaens mange forskellige aspekter i min hverdag: Stillingerne giver mig fysisk velvære. Åndedrætsøvelserne giver mig mental ro og klarhed. Yogaens gamle, vise tekster viser mig vejen til at sprede mere godt i verden. Og chanting og sang fylder mig med glæde og fornemmelsen af at kunne give slip og sige pyt”.

Kenneth er udover at være yogainstruktør også behandler, fuldkropsmassør, zoneterapeut, øreakupunktør, kranio/sakralterapeut, Lastone terapeut og Ayurvedisk massør. Han har behandlet klienter i sin egne klinik og i flere virksomheder siden 1999.

”Yogaen har sammen med mit terapeutiske virke givet mig en meget dybere indsigt i hvordan krop, sind og ånd hænger sammen. Den viden og inspiration prøver jeg, at videregive i min yogaundervisning”.

Hos KULA YOGA underviser Kenneth fast i Hatha samt på diverse månedlige workshops.

Christina - Kula Yoga StudioYoga Alliance

Christina

Christina er internationalt certificeret yoga- og meditationsunderviser gennem The International Sivananda Yoga Vedanta Centres. Hun tog sin Teacher’s Training, Indien 2006, og Advanced Teacher’s Training, Canada 2007 og hun er ERYT500 registreret af Yoga Alliance.

Christina er derudover certificeret sexolog fra Yazmin Andersen i København og uddannet Council Guide gennem The Ehama Institute i USA, som er en træning i indre lederskab baseret på mayaindianernes livsprincipper. Oprindeligt er hun uddannet cand.mag. i kommunikation og psykologi fra Københavns Universitet.

Hos KULA YOGA underviser Christina i Hatha Yoga og på diverse lukkede forløb og workshops.

Emma - Yin yoga underviserYoga Alliance

Emma

Emma er uddannet Yin Yoga-underviser hos Sattva Yoga i København. Derudover studerer hun psykologi på kandidat-delen på Københavns Universitet. Her specialiserer hun sig inden for den terapeutiske, kliniske retning med fokus på sammenhængen mellem krop og psyke, samt hvordan bl.a. mindfulness kan inddrages i terapien. Hun deltager desuden løbende i meditations-kurser med bl.a. Jes Bertelsen og Neel Fasting.

I sine Yin Yoga-klasser lægger Emma vægt på, hvordan man kan lytte til sine kropslige sansninger samt forholde sig til sine tankestrømme og følelser for at finde mere ro og nærvær.

”For mig er Yin Yoga en praksis, der rummer så mange lag, der fortsat udfolder sig. Når vi i Yin Yoga ligger længe i stillingerne og giver plads til stilheden, kan vi træne på det fysiske plan, men i lige så høj grad også vores sind. Yin Yoga er for mig derfor både en sanselig ”dans” med nervesystemet, der tillader os at arbejde med kroppens bindevæv. Samtidig er det en måde at lytte indad til vores tanker og følelser. En måde at træne, hvordan vi kan møde os selv med accept og give plads til, hvad end der fylder eller opstår i os.”

Hos Kula Yoga underviser Emma i Yin Yoga og på diverse workshops.

Søren - ashtanga underviserYoga Alliance

Søren

Sørens møde med yoga startede i 2002 hos Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole i København. Snart befandt han sig på Astanga Yoga School på Vesterbrogade, hvor han i løbet af et par år, opbyggede sin daglige praksis. Siden da har Astanga Yoga været en fast bestanddel af Sørens liv og i 2013 tog han sin yogalæreruddannelse hos Yogamudra i København (RYT200).

”Det vigtigste er, at vejrtrækning og bevægelse hænger sammen – al bevægelse begynder med vejrtrækning! – så du får en følelse af, at du genforener krop og sind og får fornyet energi. At du så også bliver markant smidigere og meget stærkere er egentlig en bi-effekt – men dog en meget rar og velkommen en af slagsen”.

Søren er uddannet skuespiller (kendt fra tv-serien Livvagterne) og journalist. Han har lavet dokumentarer og skrevet flere bøger. Han er selvstændig og holder foredrag. Og så er han familiefar med stort F.

Men selv om han har mange jern i ilden, hengiver han sig til sin daglige praksis, som består af både meditation og yoga. Han kan ikke lade være. Og det, han får ud af det, giver meget mere værdi for ham, når han kan give det videre til andre.

“Yogaen betyder mere og mere for mig. Jeg er Full Blown Yogi. Og når jeg underviser, er mit mantra at møde alle mennesker i øjenhøjde. Og skræddersy timerne, så de passer til eleverne. Astanga Yoga har det ry, at man skal være stærk og smidig for at starte med at træne det. Men alle stillinger kan modificeres – yogaen kan møde dig lige, hvor du er. Og der er kun et sted, du kan starte fra – og det er, hvor du er lige nu. Jeg er inspireret af mange former for yoga og underviser ikke kun i Astanga, men også Hatha og Yin”.

Søren har undervist i mere end ti år – både unge og gamle yogier, sportstrænede kvinder og mænd med fodboldben, samt haft hold med deltagere på den gode side af 50 og 60, så du er i gode hænder på Sørens hold, hvor du i øvrigt også altid bliver smittet af Sørens gode humør og høje energi.

Hos Kula Yoga underviser Søren i Ashtanga Yoga og på diverse workshops.

Rikke

Rikke har taget sin børneyogalæreruddannelse (120 timer) hos Lille Yogahus v. Emmamaria Vincent. Hun har derudover taget Basic 1 (48 timer) i Yoga for the Special Child, en uddannelse, der retter sig mod børn med særlige behov og har fulgt diverse andre kurser i yoga og mindfulness for børn.

Rikke er pædagog og har siden 2001 arbejdet med børn og deres familier, i både, skoler, daginstitutioner og på observations- og behandlingshjem og har en bred baggrund og viden om børn, som også skinner igennem i hendes undervisning.

Derudover er Rikke uddannet psykoterapeut fra København Gestalt Institut og har yderligere en uddannelse som coach fra Manning Inspire.

I dag arbejder Rikke i en integreret institution, hvor hun er ansat til at lave yoga med børnene. Hun underviser således børn hver dag både i små og store grupper og enkeltvis. Ved siden af sit arbejde underviser hun i familieyoga og yoga for teens, samt laver samtaleterapi i sin klinik i det indre København.

”I min undervisning lægger jeg vægt på at skabe en rummelig og varm atmosfære, hvor alle føler sig velkomne. Jeg har mit fokus på nærvær og tilstræber, at alle går fra undervisningen og har følt sig set og mødt.”

”Yoga for mig er en evig kilde til glæde og ro. Jeg tog min første yogatime i 2001 og er blevet ved med at vende tilbage til yogaen siden. De sidste år er yogaen blevet en stadig større del af mit liv og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg får lov til at videregive yogaen til børn og opleve deres begejstring og glæde, når de møder yogaen.”

Hos Kula Yoga underviser Rikke i Familieyoga.

Cecilia

Cecilia er fuldtidsyogalærer og startede sin yogarejse i 2011 i Italien, hvor hun tog en 2-årig traditionel hatha yoga uddannelse ved Maurizio Morelli. Hun blev dybt fascineret af yogaverdenen med dens filosofi, og af hvor stærk kroppen egentlig er, og hvor meget vi kan påvirke den og sindet via yogaen. For Cecilia er yoga en måde at leve på, hele døgnet, ikke kun på måtten. Derfor læste hun også videre på en Master i Yoga Studies ved Universitet i Venezia.

”Det er essentielt for mig at vise hvor mange forskellige aspekter af livet der er yoga, ofte alt det vi ikke ligger mærke til, og hvordan vi kan få øje på disse ting gennem blandt andet vores fysiske praksis. Samtidig med at vi helt naturligt kan få et lille indblik i hvad sjælen er for en størrelse, alt dette, er det som stadig i dag er det vigtigste i min tilgang til at undervise yoga”

Cecilia er en dedikeret udøver af Ashtanga Yoga og siden 2014 har hendes daglige praksis taget seriøs form, og udviklet sig til en flerårig mesterlæreplads på Ashtanga Yoga Studio.

I de seneste par år har det faktum at være blevet mor åbnet op for en stor passion for den kvindelige yogaudøver med fokus på graviditet og yoga og kvindekroppen efter graviditet. Hun har derfor taget Gravidyoga uddannelsen hos Uma Dinsmore i London og efterfødselsyoga uddannelsen hos YOJO i København.

Udover at være yogalærer er Cecilia Reiki 1 certificeret, uddannet efter Usui Metoden af reikimester Myanne Luxn, og har dybdegående kendskab til hvordan man kan arbejde med sine hænder, og skånsomt justerer kroppen og genoprette harmoni via asanas.

”Yogaen kommer altid på det rette tidspunkt i dit liv, og den kommer for at lære dig noget, ofte ser man det ikke ved første blik, først senere forstår man hvorfor den kom ind i ens liv på et givent tidspunkt. Yoga er i sig selv en healende kraft.”

Hos Kula Yoga underviser Cecilia fast i Blid Hatha, Gravid Yoga og efterfødselsyoga.

Yoga Alliance

Birk

Birk er uddannet yin yoga underviser hos Sattva Yoga i København. Derudover er Birk i gang med at blive psykomotorisk terapeut ved Københavns Professionshøjskole, som er et studie i forbindelsen mellem krop og sind.

Birk bruger sin faglige viden fra studiet i psykomotorik i sin undervisning i yin yoga, og fokuserer derfor i sin undervisning meget på kropsoplevelse, kropsbevidsthed og egen kontakt.

”For mig handler yin yoga om at skabe et trygt rum til at mærke og være med alt det der er indeni i nuet, uanset hvad det er. I en travl hverdag sker det ofte at vi glemmer os selv, eller har svært ved helt at mærke os selv. For mig hjælper yin yogaen til netop det – At mærke mig selv. Når vi sænker tempoet og bliver stille, bliver der plads til mærke, til at lytte og til at være”.

Hos Kula Yoga underviser Birk fast i Yin Yoga.