Yoga // Meditation // Filosofi

Oversigt over kommende workshops

Buddha

Workshop: Terapeutisk Yoga

Terapeutisk yoga er en mild og langsom form for yoga, hvor krop og sind får mulighed for pause og eftertanke.

På denne workshop laver vi yoga, som kommer hele kroppen igennem, blidt og nænsomt, men så det alligevel kan mærkes. Øvelserne er dybdegående – sådan lidt nørdede på muskel/ skeletniveau, og der lægges stor vægt på at mærke kroppens grænser. Det betyder f.eks. kun at strække eller styrke en muskel lige præcist nok til, at det har en effekt.

Øvelserne kan være cirkelbevægelser, gentagne bevægelser eller bittesmå bevægelser. Mærk for eksempel de to øverste ryghvirvler, axsis og atlas. Med bittesmå bevægelser løsnes spændinger i hoved og nakke.

Denne form for yoga har en terapeutisk og afstressende effekt, da det tilstræbes at opnå fuld tryghed i kroppen og komme ind i det parasympatiske nervesystem.

Det er en yogaform, hvor du nogle gange mærker dig selv mere tydeligt og andre gange blot bliver glad og smilende. Jeg vil opfordre til at dele eventuelle oplevelser og stemninger undervejs og der vil være plads til selvreflektion.

Dato:
Søndag den 18/10-2020 kl. 13.00-16.00

Underviser:
Karin

Pris:
350 kr. (15% rabat for månedsmedlemmer)

Book her
Hofteåbner workshop

Workshop: Hofteåbnere

En workshop som både åbner, lindrer og styrker.

Vidste du, at vi tit får ondt i ryggen, fordi vi er spændte i hofterne? Og at man stort set er holdt op med at udskifte knæ på danske hospitaler og i stedet udskifter hoften?

Hofterne er alfa og omega i vores krop. Og da vi ikke har en naturlig sambakultur, men snarere en skrivebordskultur, så har vores hofter en tendens til at blive lukkede og spænde op. Det kan blandt trække i ryggen, så du får ondt i lænden, eller det kan gøre din gang kantet og besvære hele bevægeapparatet.

På denne workshop vil du få indblik i, hvordan du kan åbne hofterne op. Først med en introduktion. Og dernæst konkret med tre forskellige serier:

  1. Fokus på hofterne: Blødgøring og øget opmærksomhed på vores hofter. Samt forståelse af, hvordan vi passer på både knæ og ankler og sikrer os, at det rent faktisk er hoften, vi arbejder med.
  2. Dybdesekvens: Du kommer ned i stillinger på en måde, der passer dig, og hvor du får indblik i, hvordan du bedst og anatomisk korrekt åbner hofterne under din yoga. Selv om det er en dybdesekvens, så behøver du ikke komme særlig dybt for at det virker, det vigtigste er, at du gør det på en forsvarlig og konkret måde.
  3. Hofter og flow: Vi kigger på både solhilsner og de klassiske stående stillinger, som blandt andet kendes fra Ashtanga. Der er tit en misforståelse i disse sekvenser, hvor man favoriserer at komme dybt, i stedet for at fokusere på, hvad stillingerne skal give kroppen. Hvad de er der for, så at sige. Både solhilsner og de stående stillinger kan være fantastiske til både at åbne hofterne op og samtidig give styrke og grounding i hele underkroppen. Vi ser konkret og grundigt på dette.

Vi slutter workshoppen af med en dybdeafspænding, hvor du enten kan lave klassisk shavasana eller kan arbejde blidt videre med at åbne hofterne op.

Dette er en workshop for alle niveauer. Men har du særlige problemer med ryg, hofter eller knæ, så skriv endelig med spørgsmål eller sig det som det første på workshoppen.

Der er en kort pause mellem de forskellige sekvenser. Og både mulighed for at spørge her eller inden afslutningen af workshoppen.

Dato:
Søndag den 8/11-2020 kl. 13.00-16.00

Underviser:
Søren

Pris:
350 kr. (15% rabat for månedsmedlemmer)

Book her